İNÖNÜ'DE 4.GELENEKSEL TARLA GÜNÜ

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen 4. Geleneksel Tarla Günü programı Erenköy Mahallesi ve Yenice Mahalle'de yapılan sunumlarla gerçekleştirildi.
Erenköy Mahallesinde kuru koşullarda yetiştirilen buğday çeşitleri üzerine yapılan sunum sonrasında Yenice Mahalle'de (Kandilli Yolu) belirlenen alanda Kaymakamımız Sn.Hasan Hüseyin Uzan,Belediye Başkanımız Sn.Kadir Bozkurt,Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Sn.Ömer Zeydan,Prof.Dr.Engin Kınacı İlçe kurum amirleri ve çiftçilerin katılımı ile gerçekleştirildi.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşını Müteakip konuşma yapan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sn.Sami Yasin Uysal ;
''Erenköy Mahallemiz'de kuru koşullarda 11 çeşit buğday , İlçe Merkezimizde 7 çeşit buğday ve 3 çeşit arpa demonstrasyonu gerçekleştiriyoruz, aynı zamanda pancar,mısır ,karabuğday bitkilerinde de demonstrasyon çalışmamız devam etmektedir dedi.
Bu çalışmalardaki asıl amaçlarının:İnönü'ye en uygun çeşitleri çiftçilerin görmesini sağlamak böylece üreticilerin birim alandan elde ettikleri verimi artırarak gelirlerini yükseltmek olduğunu belirten Uysal çalışmalarına destek veren tüm kurumlara teşekkürlerini sundu.
Ziraat Mühendisi Rüstem Metinin belirlenen tarlalardaki örnekleri de göstererek yaptığı sulu alanda     arpa ve buğday çeşitleri sunumu sonrası verilen ikramlarla program sona erdi.