1 NİSAN KUTLAMA TÖRENLERİ FENER ALAYI VE GALA GECESİ

FENER ALAYINI'NA CADDELER DAR GELDİ

İnönü Zaferleri'nin 96.Yıldönümü münasebetiyle düzenlenen kutlama programının 3.günü sonunda Fener Alayı ve CD Gala Gecesi vardı.
Yenice Mahalle Meydanı'ndan başlayan yürüşe İnönü Halkı'nın ilgisi büyüktü.Eskişehir Milletvekilimiz Prof. Dr. Emine Nur Günay,Kaymakamımız Sn.Hasan Hüseyin Uzan,Belediye Başkanımız Sn.Kadir Bozkurt ve kurum amirleri meşaleler ile Genelkurmay Mehteran Birliği'ne eşlik etti.Birliğe konvoy halinde katılan Eskişehir Vosbağa derneği ise görüntülere renk kattı.
Kapalı Pazaryeri'nde devam eden programda ;ilk olarak Belediye Başkanımız Sn. Kadir Bozkurt bir konuşma yaptı. Konuşmasında, ‘’Bizler yerel yöneticiler olarak, milletvekillerimiz ve valiliğimizin desteği ile sizlere hizmet ediyoruz. Bugün bu programın gerçekleşmesinde büyük emeği olan Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Nabi Avcı’ya ve Milletvekilimiz Sayın Emine Nur Günay’a çok teşekkür ediyoruz.’’ Dedi.
Programın devamında Genelkurmay Mehteren Birliği'nin muhteşem konseriyle vatandaşlarımız mest oldu.

KURULUŞTAN KURTULUŞA İNÖNÜ

Belediyemiz'in, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen ‘’Kuruluştan Kurtuluşa’’ Projesi kapsamında hazırlanan ve dijital ortamlara kayıtları gerçekleştirilen 23 yöresel türkünün 13’ü canlı olarak söylendi. Kaydedilen türküler törene katılan misafirlere CD olarak hediye edildi. Konu ile alakalı konuşma yapan Milletvekilimiz Prof. Dr. Emine Nur Günay, ‘’Değerlerimizin gelecek nesillere aktarılması için bu tür çalışmaların yapılması bizleri çok mutlu ediyor. Bu projeyi hazırlayan İnönü Belediyesi’ne ve bu projeye destek veren Bakanımız Sayın Nabi Avcı’ya, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza teşekkür ediyorum.’’ dedi. Program,projede görev alanlara verilen hediyelerin ardından havai fişek gösterisi ile son buldu.
Programın Ardından ESDAK ve Vosbağa Dernekleri Pınarbaşı Havuzları Piknik Alanı'na kamp kurarak belediyemizce misafir edildi.