ÇÖP KONTEYNERLERİ TEMİZLENİYOR

İnönü’deki Çöp Konteynerleri Dezenfekte Ediliyor

26.08.2015 13:18:48 Hürriyet Gazetesi

İnönü Belediyesi ekipleri çöpleri ilaçlıyor

Eskişehir İnönü İlçe Belediyesi ekipleri, çevresinde biriken yağ ve ürün kalıntıları ile benzeri atıkların çevrede oluşturduğu kötü koku ve kirliliği önlemek amacıyla çöp konteynerleri düzenli olarak dezenfekte ediliyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, temiz ve sağlıklı bir çevre oluşturmak için gayret ettiklerini söyledi. Yaz aylarında düzenli olarak ilaçlama yaptıklarını belirten Bozkurt, "İnönü’ndeki bütün cadde ve sokaklarında bulunan konteynerleri karasineklerin çoğalmasını önlemek amacıyla ilaçlama yapıyoruz. Böylece bu tür haşerelerden kaynaklanan salgın hastalıkların ve zararlı etkilerinin de önüne geçmiş oluyoruz. Yaz aylarında havaların ısınması ile birlikte çöp etrafında çoğalan karasinekleri ve zararlı bakterileri yok ederek kentimizde daha sağlıklı bir hava oluşturmuş oluyoruz" diye konuştu.