DOĞAYA KEKLİK SALIMI

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5.Bölge Müdürlüğü DKMP Eskişehir Şube Müdürlüğü tarafından 2015 yılı Doğaya Kanatlı Hayvan Yerleştirme programı kapsamında, Avcılar Derneğiyle ortaklaşa çalışmalar sonucunda Aşağı Kuzfındık mahallemizde doğaya keklik salımı gerçekleştirildi.EskişehirOrman ve Su İşleri Şube Müdürü Ergün Selvi'nin davetiyle çalışmaya Kaymakamımız Selman Erdoğan, İlçe Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, İlçe Garnizon Komutanı Rafet Balum, Avcılar Derneği üyeleri, Mahalle muhtarları ve basından çok sayıda kişi katıldı.Alana yerleştirilen keklikler 2 hafta boyunca takip edilerek adapte olmaları sağlanacaktır. Keklik salınan bölge 3 yıl süreyle ava kapatılmış olup, Eskişehir Şube Müdürlüğü ile Aşağı, Yukarı Kuzfınfdık , Dereyalak Mahalleleri ve Avcılar Derneği arasında yapılan protokol çerçevesinde Kekliklerin korunması ortaklaşa gerçekleştirilecektir.